Ofte stilte spørsmål

Har du spørsmål? Vi har svarene

Speil

Hva er leveringstiden på glass og speil?

Vi skreddersyr speil og det meste innen glass slik at du får det akkurat slik som du ønsker. Vanlig leveringstid er én arbeidsuke. Dersom et vindu i huset har knust eller noe annet som haster blir du selvfølgelig prioritert. Da kommer vi samme dag om mulig.

Hva koster speil hos glassmester?

Størrelsen på speilet, tykkelsen og hvordan du vil ha det slipt påvirker prisen. Du kan få det grovslips, fasettslipt eller med polert kant. Dersom du skal ha speilet i en ramme kan du også få det uslipt. Du kan få speilet både i 4mm og 6mm tykkelse og i alle størrelser du ønsker. Ta kontakt med oss for å få en eksakt pris.

Hva brukes konvekse speil til?

Konvekse speil kalles også oversiktsspeil eller trafikkspeil. Spilene brukes i trafikken der det er dårlig sikt for eksempel ved en utkjørsel eller garasje. Det kan også brukes i butikker eller på lager. De er bueformede slik at du ser en bredere vinkel.

Hva er speil laget av?

Speil er glass med en speilfolie på baksiden. Denne er reflekterende slik at du kan se deg selv. Du kan få speil med og uten sikkerhetsfolie på. Dersom speilet skal være på en garderobe eller et sted der det kan være fare for at noen går på speilet anbefaler vi speil med sikkerhetsfolie.

Hvordan kutte speil?

Speil kuttes på samme måte som glass. Vi har en glasskutter og kan dermed lage den formen og de målene du ønsker. Hos oss kan du få et unikt og skreddersydd speil som passer perfekt hos deg. Et speil som er kuttet får skarpe kanter så dersom du ikke skal ha speilet i en ramme sliper vi det for deg.

Glassrekkverk

Kan jeg montere glassrekkverk selv?

Du kan montere selv, men dersom du ikke har noe gjort noe lignende før er det ikke å anbefale. Av sikkerhetsmessige årsaker er det viktig at monteringeringen gjøres riktig og nøyaktig.

Hvor høyt må et glassrekkverk være?

Har du en nivåforskjell på 50 cm eller mer mellom terrassen og for eksempel plenen må du ha rekkverk, og det må være minimum 1 meter. Er det derimot 10 meter eller mer i nivåforskjell må rekkverket være 1,2 meter eller høyere.

Det er veldig strengt i Norge på hvilke krav et rekkverk må oppfylle for å kalles et rekkverk. Dersom disse kravene ikke oppfylles omtales det som et glassgjerde. Vær derfor nøye at du faktisk kjøper riktig. Hos Farstad Glass kan du være trygg på at du får et sikkert glass som oppfyller norske standarder og krav.

Hvordan montere glassrekkverk?

Vi anbefaler å bruke en glassmester, men om du har kompetanse på området kan du montere det selv. Hvordan det monteres kommer an på typen glassrekkverk. Det finnes stolpefritt/ helglass rekkverk, med stolper og klemfester eller aluminiums rekkverk.

Noen står i skinner, andre boltes ellers festes glasset i stolpene. Hvilken type glassrekkverk du velger påvirker hvor vanskelig det er å måle opp og montere.

Hva koster glassrekkverk?

Prisen avhenger av mål og hvilken type rekkverk du ønsker. Vi kommer ut til deg på gratis befaring og gir deg en pris for glassrekkverk etter at vi har målt opp. Ta kontakt for et uforpliktende pristilbud.

Glass

Hvilke typer dusjvegger kan man få i glass?

Vi skreddersyr dusjdører slik at du får designet og de målene du ønsker. Dusjvegger og dører lages i herdet sikkerhetsglass. Du kan få klart glass, farget, sotet eller frostet/ matt glass. Listene rundt dusjen skreddersys og fås i ulike farger.

Hvordan vet jeg hvor stort glass jeg trenger?

Dersom du skal ha et nytt vindu, glassrekkverk, speil eller hva enn det måtte være i glass kan vi komme ut på en uforpliktende befaring. Da tar vi nødvendige mål slik at du er sikker på at du får akkurat det du trenger. Vi kan også montere for deg i ettertid. Ta kontakt for å høre hva vi i Farstad Glass kan hjelpe deg med.

Hvilke bygg kan ha glassbaldkin?

I utgangspunktet kan glassbaldakiner monteres på de fleste boliger. På nyere bygg er det ofte lagt inn spikerslag i veggen som kan holde vekten av en glassbaldakin. Det gjør det lettere for oss som glassmestere og billigere for deg. Farstad glass leverer glassbaldakiner i ulike størrelser til ulike bygg.

Hva er u-verdi på glass?

U-verdien på et vindu forteller hvor mye varme glasset slipper ut. Jo lavere u-verdi, jo bedre er glasset. To-lags isolerglass fra 80-tallet har gjerne en u-verdi på 2,9, men nye vinduer har en u-verdi på rundt 1.

Det finnes også multifunksjonsglass der du styrer hvor mye lys du vil ha inn og hvor mye varme. Da kan du få inn mye lys, beholder utsikten, men unngår å få for mye varme inn. Dette er et godt valg i solstuer, kontor og dersom du har store vinduer i stua di.

Hva er sikkerhetsglass?

Sikkerhetsglass er laget av to glass som er laminert sammen med en folie mellom eller av herdet glass. Formålet med et sikkerhetsglass er å unngå kutt og personskader. Glasset knuser ikke i lange skarpe flak, men i tusenvis av små biter som er tryggere med tanke på personsikkerhet.

Herdet sikkerhetsglass brukes blant annet i busskur, over kjøkkenbenken, dusjdører, glassdører og i garderober av glass eller speil. Frontruten på en bil og glassrekkverk er laget av den andre typen sikkerhetsglass der to glass er laminert sammen. Et glassrekkverk knuser i tusen biter og holdes sammen av folien. At rekkverket blir stående, gjør det selvfølgelig mye tryggere.

Hva er glass laget av?

Glass er i hovedsak satt sammen av kvartssand eller malt kvarts, jern og diverse mineraler. Dette smeltes sammen til en flytende masse.
Det krever svært høy varme, opptil 1500 grader celsius for å gjøre glasset klart. Glasset avkjøles og beholder da formen.

Noen oppdager at glasset har et grønnskjær i seg dersom de for eksempel skal ha et glass over kjøkkenbenken. Vi tilbyr da jernfattig glass som er klarere enn vanlig glass.

Hvordan farge glass?

På fabrikken der glasset lages, tilsettes fargestoff for å få den ønskede fargen på glasset. Farstad Glass skaffer deg farget glass!
Vi bestiller dette fra fabrikkene vi samarbeider med i blant annet Frankrike og Nederland og du får det levert etter en ukes tid.

Hva koster glassbaldkin?

Vi har standardmål på baldakiner som er én meter dype og har en lengde på 1, 1,5 eller 2 meter. Baldakinen kan også skreddersys i ønsket mål, men dette er mer kostbart. Ta kontakt for å få en eksakt pris.

Kan man få hjelp til oppmåling av dusjvegger i glass?

Selvfølgelig. Vi kommer hjem til deg og tar mål. Du får gode tips fra dyktige glassmestere i tillegg til en dusj som passer perfekt på ditt bad.

Hvordan feste glassplate over kjøkkenbenk?

Vi anbefaler at du bruker en glassmester når du skal feste glassplate over kjøkkenbenken. Platen settes på kjøkkenbenken og fuges med silikon nederst. Dersom du søler noe på kjøkkenbenken vil ikke graps og fukt komme under glassplaten, men stoppes av vannbarrieren.

Øvre del av glassplaten festes med spesialskruer. Vi fraråder å feste hele platen med silikon eller annen lim. Da kan glasset slå seg og det vil komme et lag med dogg på innsiden. Les mer om fordelene med glassplate over kjøkkenplaten her.

Hvordan få matte glass blanke?

Et tips er å bruke tørt avispapir for å få blankt glass. Prøv det på glassdørene i peisen!

Dersom du har et glass som er laget matt er det ikke mulig å gjøre det blankt. Er det kommet syre fra betong på vinduet ditt er det dessverre heller ikke noe å gjøre med den saken. Mange foretrekker matt glass der de ønsker og få lys inn, men ingen innsyn, for eksempel i dusjen eller på badet.

Hva tåler herdet glass?

Herdet glass tåler fem ganger mer enn tilsvarende tykkelse på vanlig glass. Det tåler også mer temperaturforskjeller og varme. Herdet glass er derfor mye brukt over koketoppen på kjøkkenbenken. Herdet glass er utsatt for riper og slag som vanlig glass, men om det knuser blir glasset til små rektangulære biter.

Hvordan kutte glass?

Vi har en glasskjærer som gir oss muligheten til å kutte glasset slik vi ønsker. Våre ansatte har fagbrev eller mesterbrev i glassfaget og kan med presisjon lage ett glass eller speil akkurat slik kundene vil ha det.

Har du knust en del av utelykten din, et vindu i drivhuset eller vil du ha et glassbord, glass foran peisen, nytt vindu eller speil?
Vi skreddersyr og tilpasser glass i alle størrelser og former.

Vindu

Hvordan fjerne maling fra vindu?

Skynd deg å vask det bort før det tørker! Har malingen allerede størknet er et tips å bruke et barberblad. Da må du være veldig forsiktig slik at det ikke kommer merker i glasset. Det finnes også egne malingsskraper.

Hva forårsaker et termisk brudd?

For noen tiår tilbake var hærverk ofte grunnen til et knust vindu.
Nå er det uhell og en skjult årsak som ikke så mange tenker over.
Viste du at vinduet kan knuse uten at noen er i nærheten av det?
Vinduet kan få et termisk brudd og sprekke dersom du har sofaen helt inntil vinduet eller gardinet eller persiennen er montert for nær vindusflaten. Da kan det bli for varmt på hele eller deler av vinduet og oppstå et termisk brudd.

Hvordan sette inn PVC-vindu?

PVC-vinduer har en ramme av plast. Det settes inn på samme måte som med rammer av aluminium eller tre.

Hvorfor punkterer vindu?

Vinduer punkterer om forseglingen eller fugingen begynner å slippe taket. Det er ofte to eller tre glass i vinduet og det vil da trekke fukt inn mellom glassene og oppstå dugg. Vinduer kan punktere dersom de nærmer seg slutten av levetiden, det er montert feil eller på grunn av vibrering. Dersom det er mye sprenging i området eller barna kaster ball i vinduet kan vinduet faktisk punktere av vibrasjonen. Det er ikke mulig å fikse punkterte vinduer, de må byttes. Punkterte vinduer mister de termiske egenskapene og mister isoleringsevnen.

Hvordan vaske vindu?

Her er det mange fremgangsmåter til samme mål. Bruk lunket vann og zalo eller kaldt vann og mikrofiberklut. Avslutt med en nal og en tørr klut som ikke loer. Bor du i nærheten av en trafikkert vei eller annet som gjør vinduene veldig skitne kan du tilsette litt spylervæske for å enklere få dem rene.

Hvordan måle vindu?

For å måle glass bruker vi lysmål, fallsmål eller glassmål. Du må også måle tykkelsen på vinduet så det kan være en fordel å få en glassmester til å ta mål av vinduet. Vi i Farstad Glass kommer ut på en uforpliktende befaring.

Hvordan feste vindu i betong?

I de aller fleste tilfeller vil det være en ramme av tre, aluminium eller plast (PVC) mellom betongen og vinduet. For eksempel på bondegårder har vi satt vinduet rett i betongen. Da brukes slagdrill, spikerplugger og vinduet festet med kitt på begge sider.

Hvordan vaske vindu i kuldegrader?

Dersom du bruker varmt vann på et kaldt vindu kan glasset få et termisk brudd. Vinduet kan rett og slett knuses på grunn av den store temperaturforskjellen.

Noen ganger må vinduene vaskes selv på kalde dager. Bruk mindre vann enn du vanligvis pleier og ta noen dråper rødsprit i vannet så fryser det ikke.

Hvorfor ikke vaske vinduer i sol?

I solen tørker vinduet rett og slett for fort. Såpen kan da vise som skjolder på vinduet. Vask vinduene på skyggesiden av huset eller når solen har gått ned for et finere resultat.

Hvor mye koster et vindu?

Prisen varierer avhengig av hvilken type glass du vil ha, dimensjonen og tykkelsen på det. Ta kontakt med oss for en eksakt pris. Vi kommer på uforpliktende befaring for å ta mål slik at du får riktig vindu.

Hvordan bytte vindu?

Kontakt oss i Farstad Glass for å få veiledning og hjelp til valg av vindu og montering.

Hvor kjøpe vinduer?

Hos Farstad Glass får du riktig vindu til ditt bruk. Vi kommer gjerne på en uforpliktende befaring for å måle opp vinduene.

Garderobe

Hvem lager skreddersydd garderobe?

Vi lager garderober på mål slik at de passer perfekt hjemme hos deg. I våre lokaler produserer vi frontene på garderoben, veggene samt innredningen. Vil du ha skreddersydd garderobe med fargede eller klare glassdører, speil eller treplater? Hos oss får du stor valgfrihet både når det kommer til materiell, løsninger og mål. Les mer om våre garderober her.

Hvordan lage garderobe på mål?

Kontakt oss i Farstad Glass. Vi kommer på gratis befaring for å måle opp din nye garderobe. Vi deler gledelig tips og funksjonelle løsninger som vi har levert til andre kunder. En garderobe på mål er praktisk og ser finere ut ettersom den passer perfekt på stedet der den er tiltenkt.

Vanlig leveringstid er bare 3 uker, så ta kontakt i dag så har du en ny, skreddersydd garderobe på bare noen uker. Se et lite utvalg av det vi kan levere her.